Bez Glutenu

Dostępne warianty kaloryczności: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000 kcal.

Tą nazwę niektórzy kojarzą głównie z pieczywem, ale czy to jest jego jedyne źródło? Gluten jest mieszaniną białek znajdujących się w pszenicy (gliadyna), życie (sekalina) i jęczmieniu (hordeina). W owsie znajduje się awenina i ta substancja nie wykazuje takiego działania. Niestety to zboże jest bardzo często zanieczyszczone glutenem. Dieta może zawierać śladowe ilości glutenu z tego też powodu nie polecamy jej dla osób z Celiakią.


Zamów on-line

Kategoria:
Pragniemy poinformować Cię, że Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 (tzw. RODO), zapewniamy bezpieczeństwo danym, które są przetwarzane w ramach działania naszej strony. Klikając „Akceptuję” lub zamykając okno, zgadzasz się na warunki przetwarzania swoich danych osobowych wyrażone w Polityce prywatności
Ikona słuchawki telefonicznej
transparente logo facebook'a
transparente logo instagram'a